În perioada derulării proiectului avem in vedere promovarea unei campanii de informare si constientizare privind sănătatea mintală organizată in unitățile de educație timpurie din jud. Brașov și Mun. Brașov centrată pe necesitatea depistării precoce a intarzierilor in dezvoltarea și a intervenției timpurii in mediul online (pagina de internet, pagina de socializare a organizatiei)
”În cadrul acestui proiect am facilitat accesul la servicii specifice psihoterapeutice și psihoeducaționale pentru un număr de 15 copii aflați in situatie de risc/copii cu dizabilitati (TSA si tulburari asociate, tulburări in dezvoltarea globala, tulburari de comportament, tulburari pervazive de dezvoltare, etc), beneficiari ce frecventează unitățile de educație timpurie din jud. Brașov și din cadrul Creșa Brașov.
Implementarea acestui proiect la nivel organizational cât si comunitar vine sa corespundă unei nevoi primordiale in asistența socială și medicală, în predictibilitatea dezvoltării serviciilor sociale și a parteneriatelor interinstițuționale gasindu-și oglindire in scopul si misiunea organizatiei noastre: recuperarea si incluziunea sociala, abilitare/reabilitarea copiilor aflati in zona de risc si cu dizabilitati.”- Diana Nîță
De ce intervenție timpurie?
Intervenția timpurie reprezintă „o serie de toate intervențiile necesare – sociale, medicale, psihologice și educaționale – orientate spre copii și familiile lor, pentru a satisface nevoile speciale ale copiilor care prezintă sau riscă un anumit grad de întârziere în dezvoltare”
Misiunea intervenției timpurii este de a identifica și evalua cât mai repede posibil, acei copii (copii mici) a căror dezvoltare este compromisă și oferirea unei intervenții corespunzătoare pentru pentru îmbunătățirea dezvoltării copilului și a familiei. Anul acesta am reușit să ajungem in toate unitățile de educație timpurie din Județul Brașov, respectiv din Codlea, Săcele și Făgăraș.
Mai mult de atât, ne bucurăm să implementăm acest proiect împreună și cu sprijinul Serviciului Public interes local – Creșa Brașov, alături de care din anul 2016 promovăm acțiuni comune de prevenție și intervenție timpurie.” Diana Niță – Președinte/ Coordonator proiect