SPONSORIZĂRILE CĂTRE ONG-uri NU CRESC CHELTUIELILE SOCIETĂȚILOR COMERCIALE.
Puteți face sponsorizări de până la 20% din impozitul pe profit datorat Statului, în limita a 75% din cifra de afaceri a firmei, iar impozitul se diminuează cu suma aferentă sponsorizării, cheltuiala fiind astfel deductibilă.
Baza legală: Codul fiscal 2015 cu modificările aduse de Legea nr. 156/2019:
Titlul II Impozitul pe profit Capitolul II Calculul rezultatului fiscal, Art.25 Cheltuieli:
(4) Următoarele cheltuieli nu sunt deductibile:
i) cheltuielile de sponsorizare și/sau mecenat și cheltuielile privind bursele private, acordate potrivit legii; contribuabilii care efectuează sponsorizări și/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificările și completările ulterioare, și ale Legii bibliotecilor nr. 334/2002, republicată, cu modificările și completările ulterioare, precum și cei care acordă burse private, potrivit legii, scad sumele aferente din impozitul pe profit datorat la nivelul valorii minime dintre următoarele:
1. valoarea calculată prin aplicarea a 0,75% la cifra de afaceri; pentru situațiile în care reglementările contabile aplicabile nu definesc indicatorul cifra de afaceri , această limită se determină potrivit normelor;
2. valoarea reprezentând 20% din impozitul pe profit datorat.
Sumele care nu sunt scăzute din impozitul pe profit, potrivit prevederilor prezentei litere, se reportează în următorii 7 ani consecutivi. Recuperarea acestor sume se va efectua în ordinea înregistrării acestora, în aceleași condiții, la fiecare termen de plată a impozitului pe profit.
În ce se transformă sponsorizarea dumneavoastră:
În lipsa unui sistem de servicii de terapie de stat, centrele specializate sunt singurele soluții spre recuperare pentru copii cu autism. Asociația Rază de Speranță este cea mai mare organizație dedicată terapiei, recuperării și integrării copiilor cu tulburări din spectrul autist din Transilvania. Avem peste 600 de copii care ne-au trecut pragul. Acest lucru este posibil doar prin implicarea fiecăruia dintre noi, un sprijin anual de care un copil cu autism are nevoie pe parcursul celor 2 până la 4-5 ani de terapie zilnică.
Strada: Zizinului Nr.12 Bl. 37, apt. 15 etaj. 3 cod postal 500414
Brașov – România
Telefon: + 40 746 046 466
CIF: 309 199 45
Numele Băncii: Banca Comercială Română – BCR
Adresa Băncii: Bd. 15 Noiembrie, Nr. 70 A, jud. Brașov România
Cont Bancar: RO 77 RNCB 0053 1303 4416 0001
E- mail: razadesperanta.brasov@yahoo.ro
Copyright © 2010 - 2024 ©Asociația Rază de Speranță în Intervenția în Terapia Tulburărilor din Spectrul Autist © All Rights Reserved. POLITICĂ DE CONFIDENŢIALITATE © TERMENI ȘI CONDIȚII © Website create by @ Rupi Gabor