Asociația Rază de Speranță în Intervenția în Terapia Tulburărilor din Spectrul Autist, CIF: 309 199 45
+ 40 746 046 466

pachet de servicii psihoterapeutice și psihoeducaționale

🧩Acordarea unui pachet de servicii psihoterapeutice și psihoeducaționale in vederea facilitării intervenției timpurii, abilitării, reabilitării si pregătirii pentru invățare ( nivel antepreșcolar și preșcolar, după caz) destinate cuplului copil aflat în situație de risc sau cu dizabilități/ aparținător acordat gratuit 🧩

Proiectul 7SensesKids – Prevenție și intervenție timpurie, proiect cofinanțat din bugetul local al Primaria Brasov pentru activități nonprofit de interes local in domeniul social in anul 2023

A început călătoria catre recuperare pentru cei 25 copii #speciali!

🧩Intervenția timpurie = rețeta de succes in recuperarea copiilor cu tulburari pervazive de dezvoltare

🧩Transfer know-how către apartinatori

✅ De ce este necesară și oportuna Intervenția timpurie?

👉Scopul intervenției timpurii este atât identificarea copiilor cu risc în dezvoltare, cât și prevenirea, recuperarea sau dezvoltarea anumitor abilități pe principalele arii prin terapii ca: ergoterapie, kinetoterapie, logopedie, terapie comportamentală, terapie ocupațională etc.

👉 În primii ani de viață ai unui copil, creierul este foarte adaptabil și are o capacitate remarcabilă de creștere și dezvoltare. Această perioadă este cunoscută drept fereastra critică a oportunității, în care conexiunile neuronale ale creierului se formează rapid. Oferind intervenție timpurie, putem valorifica această plasticitate și putem modela dezvoltarea creierului într-un mod care maximizează potențialul copilului.

👉 Intervenția timpurie implică abordarea multidisciplinară: logopedie, terapie ocupațională, analiza comportamentală aplicată (ABA) și intervenții de dezvoltare adaptate nevoilor individuale ale fiecărui copil, concentrându-se pe zonele cu deficit și construind pe punctele lor forte.