Asociația Rază de Speranță în Intervenția în Terapia Tulburărilor din Spectrul Autist, CIF: 309 199 45
+ 40 746 046 466

Monumente de patrimoniu 3D ale Municipiului Brașov – Redefinirea experienței culturale prin tehnologie artistică inovativă

Vă aducem în atenție proiectul revoluționar „Monumente de patrimoniu 3D ale Municipiului Brașov”, o inițiativă captivantă care își propupune să promoveze și să păstreze valorile culturale de patrimoniu ale acestui municipiu minunat, folosind o tehnologie digitală artistică media inovativă. Prin intermediul acestui proiect, Brașovul va rămâne viu și accesibil tuturor, indiferent de locație sau abilități.

Cu un grup țintă extins, proiectul „Monumente de patrimoniu 3D ale Municipiului Brașov” se adresează persoanelor cu dizabilități, elevilor, studenților, cadrelor didactice, cercetătorilor din domeniul patrimoniului și oricărei persoane pasionate de valorile culturale.

Scopul său este să creeze o legătură autentică între oameni și moștenirea culturală a Brașovului, permițându-le să se bucure de aceasta într-un mod nou și captivant.

Principalul obiectiv al proiectului constă în preluarea de imagini digitale și prelucrarea acestora pentru a crea reprezentări tridimensionale ale a 40 de monumente istorice din Municipiul Brașov. Aceste modele virtuale vor fi ulterior integrate într-un muzeu virtual inovator, oferind vizitatorilor posibilitatea de a explora și de a învăța despre aceste monumente într-un mediu digital interactiv.

Expoziția virtuală rezultată din acest proiect va revoluționa modul în care valorile culturale pot fi experimentate și înțelese. Prin intermediul telefoanelor mobile și a computerelor personale, oamenii din întreaga lume vor avea acces instantaneu la un muzeu virtual în 3D, unde vor putea explora și admira cu ușurință cele 40 de reprezentări virtuale ale monumentelor istorice de patrimoniu ale Municipiului Brașov.

Această inițiativă inovatoare este o combinație perfectă între artă digitală și tehnologia noilor media. Prin intermediul graficii 3D și al interactivității digitale, proiectul „Monumente de patrimoniu 3D ale Municipiului Brașov” va reda viață moștenirii culturale, oferind o experiență captivantă și educațională.

Invităm pe toți să se alăture acestei călătorii fascinante în care tehnologia și cultura se îmbină armonios pentru a deschide noi orizonturi de cunoaștere și înțelegere. Prin intermediul acestui proiect, Brașovul devine un punct de atracție culturală !

Extra info:

Cu un accent special pe copiii și tinerii cu dizabilități, proiectul „Monumente de patrimoniu 3D ale Municipiului Brașov” se angajează să ofere o experiență inclusivă și captivantă pentru acești tineri speciali. Știm că interacțiunea cu mediul cultural poate fi o provocare pentru copiii și tinerii cu dizabilități, iar proiectul nostru își propune să depășească aceste obstacole, deschizând noi posibilități de învățare și integrare.

Prin preluarea imaginilor digitale și prelucrarea acestora, echipa noastră talentată realizează modele tridimensionale ale a 40 de monumente istorice din Municipiul Brașov. Aceste monumente sunt ulterior integrate într-un muzeu virtual în 3D, unde copiii și tinerii cu dizabilități pot explora și învăța într-un mod interactiv și stimulant.

Pentru copiii și tinerii cu dizabilități, acest proiect reprezintă o oportunitate de a se conecta cu valorile culturale și istorice ale comunității lor. Mediul virtual în 3D oferă un cadru sigur și familiar, care reduce anxietatea și stimulează interesul și participarea activă a copiilor. Ei pot explora monumentele în propriul ritm, descoperind detalii fascinante și învățând despre istoria Brașovului într-un mod interactiv și captivant.

În plus, proiectul „Monumente de patrimoniu 3D ale Municipiului Brașov” facilitează integrarea socială a copiilor cu autism. Prin intermediul muzeului virtual accesibil de pe telefoane mobile și PC-uri, acești tineri speciali pot interacționa și comunica cu alți vizitatori virtuali din întreaga lume. Astfel, se creează un mediu inclusiv și prietenos, unde toți pot împărtăși experiențe și cunoștințe, depășind barierele geografice și sociale.

Încurajăm comunitatea să sprijine acest proiect inovator și să contribuie la integrarea socio-culturală a copiilor cu autism. Prin susținerea și promovarea inițiativelor de acest gen, putem crea un mediu mai incluziv, în care fiecare individ să se simtă valorizat și să aibă acces la bogăția culturală și istorică a comunității noastre.