Asociația Rază de Speranță în Intervenția în Terapia Tulburărilor din Spectrul Autist, CIF: 309 199 45
+ 40 746 046 466

Comunicat Presă

VERNISAJUL EXPOZIȚIEI VITUALE al Muzeului de Etnografie Brașov  

În data de 29.11.2022, a avut loc VERNISAJUL EXPOZIȚIEI VITUALE al Muzeului de Etnografie Brașov  prezentat în cadrul Conferinței tematice de promovare a proiectului cultural – Muzeul Virtual de Etnografie Brașov, proiect cofinanțat de Primăria Municipiului Brașov, proiect cultural ce promovează valorile culturale de patrimoniu etnografic ale Municipiului Brașov folosind o tehnologie digitală artistică media inovativă și de Inteligență artificială (AI)

In cadrul Conferinței tematice de promovare a proiectului cultural – Muzeul Virtual de Etnografie Brașov, au fost punctate obiectivele realizate respectiv, dezvoltarea unei aplicații media software de artă digitală 3D ce este găzduită pe un server care reproduce în format 3D  Muzeul de Etnografie Brașov, prin:

  • transpunerea in format digital a 200 obiecte de patrimoniu cultural expuse de Muzeul de Etnografie Brașov din Brașov, din str. Eroilor nr. 21A și Piața Sfatului nr. 15, in perioada august-octombrie 2022 în colaborare cu specialiști muzeului.
  • reproducerea in 3D a arhitecturii de interior a Muzeul de Etnografie Brașov din str. Eroilor nr. 21A, în perioada august – octombrie 2022 conforme cu planurile arhitecturale și designului interior al muzeului cu sprijinul unei firme de specialitate
  • dezvoltarea unei aplicații software care combină digitalul cu fizicul împingând limitele realității, ce va fi postată pe un server dedicat aplicațiilor media digitale, facilitând accesul virtual din toată lumea la valorile culturale de patrimoniu ale Brașovului expuse de Muzeul de Etnografie Brașov din Brașov, din str. Eroilor nr. 21A și Piața Sfatului nr. 15.

Pentru a vizita accesați