Asociația Rază de Speranță în Intervenția în Terapia Tulburărilor din Spectrul Autist, CIF: 309 199 45
+ 40 746 046 466

Fundraisingul, de la provocare la politică comunitară și bune practici!

Atunci când vorbim despre Asociația Rază de Speranță În Intervenția și Terapia TSA vorbim cu adevărat despre O Rază de Speranță. Cine ne cunoaște, știe!

Fundraisingul, strângerea de fonduri la nivelul ong-urilor este deja cunoscut și implementat cu succes și în România. Pentru că societatea civilă – OAMENII DE BINE au înțeles importanța activității organizațiilor, mai ales a acelor organizații non-profit care substituie cu succes și furnizează servicii către beneficiari acolo unde STATUL este absent.

Evenimentul ”Hello Summer” 2022, eveniment de networking destinat antreprenorilor organizat de Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin din România, Filiala Brașov, a adus în atenția participanților o cauză umanitară cu însemnătate specială: strângere de fonduri pentru construirea unui centru care să deserveasca nevoile beneficiarilor copii și tineri cu tulburări de sănătate mintală. Auspiciile sub care s-a organizat evenimentul s-au dovedit a fi de bun augur.

Evenimentul organizat de CONAF a demonstrat ca fundraising nu înseamnă doar obținerea de fonduri în scop caritabil, ci înseamnă cultivarea prieteniilor pentru organizație, coagularea energiei unor oameni care cred în visul lor, oameni care sunt dispuși să investească în comunitatea în care trăiesc sau oameni care au încuviințat ca prin talentul, energia și bunăvoința lor să deservească comunitatea.

La eveniment au participat antreprenori, reprezentanți ai administrației publice locale, membri marcanți ai comunității brașovene și desigur, membri CONAF din întreaga țară. Însă, ceea ce este de remarcat, este faptul că evenimentul a avut o vibrație specială, o energie aparte manifestată de fiecare participant.

Mulțumim cu gratitudine OAMENILOR DE BINE pentru contribuția adusă, contribuție fără de care nu ar fi fost posibilă organizarea licitației caritabile:

Artiștilor: Ovidiu Cărpușor, Mihaela Vieru, Iulia Balanca, Horia Țigănuș, Ioan – Aron Țâroi, Gabriel Decebal Țâroi, Laura Ruen, Adrian Lesenciuc și Laurențiu – Ciprian Tudor

Biserica Sf.Gheorghe Brașov și Atelier de Creație”Arhanghelii”

Flori de IE, Atelier by Ioanela Bran, Atelier Dana Tănase, AGRICIN Brașov, Obsentum Brașov, Domeniile Averești.

Și OAMENII DE BINE au vibrat, a fost MAGIE în cadrul licitației cu iz caritabil unde s-a manifestat DORINȚA TUTUROR DE A FACE BINE! A fost despre UMANITATE și SENSIBILITATE!

    Antreprenor, manager într-o companie, președinte al unei organizații sau instituții de stat, ÎMPREUNĂ au CONTRIBUIT din convingeri autentice personale la un vis: ÎMPREUNĂ CONSTRUIM CENTRU PENTRU COPII ȘI TINERI CU TULBURĂRI DE SĂNĂTATE MINTALĂ

Astfel, cu zâmbetul pe buze, cu sinceritate şi cu asumare, noi, Rază de Speranță ne-am dorit să devenim responsabili pentru crearea unei infrastructuri umane, cu ajutorul sponsorilor și participanților la licitație, să dăm aripi unor proiecte care fac BINE.

„Am învățat să ne adaptăm așteptărilor donatorului. Suntem transparenți şi informăm comunitatea despre utilizarea fondurilor obţinute, şi, nu în ultimul rând, nu uitam niciodată să MULȚUMIM! Mulțumim sincer pentru receptivitate, sprijin și abordarea umană! Ne îndreptăm aprecierea către toate persoanele proactive care ne susțin sau care doresc să ne susțină, care își doresc să se simtă unici, către oamenii prietenoși care își doresc să contribuie la COMUNITATEA BINELUI. Fiecare strângere de mână a dat un nou înțeles conceptului de bine. Nu doar am semnat contracte… ci am strâns povești. Povești care vor continua…” – Diana Nița, Președinte

Ce putem spune acum, după eveniment?

Strângerea de fonduri este o muncă de echipă, iar responsabilitatea este cu atât mai mare, pentru că dacă fundraiserul nu reuşeşte să transmită corect mesajul organizaţiei, anulează tot efortul celorlalţi. Este un proces foarte sensibil şi necesită atenţie la nevoie.

Din experienţă s-a dovedit ca  responsabilitatea socială nu este o lecţie greu de învăţat. La început, drumul a fost mai anevoios, dar în ultimul timp am organizat diferite campanii și putem afirma că acest eveniment se încadrează ca fiind printre cele mai ambiţioase gale caritabile.