Asociația Rază de Speranță în Intervenția în Terapia Tulburărilor din Spectrul Autist, CIF: 309 199 45
+ 40 746 046 466

Proiectul ReConnect&Respiro

     Pe parcursul a 3 luni, în perioada 17.06.2024 – 16.09.2024, 15 copii și adolescenți cu TSA si/sau tulburari asociate, cu vârstă 6 – 18 ani, vor participa gratuit la activități indoor de socializare/comunicare și abilitate socială  și la activăti indoor de artterapie /meloterapie și participarea, precum și la  activități outdoor (tabără) 
     Prin derularea activităților din proiect se urmărește creșterea calității vieții copiilor aflați în situație de risc și/sau cu dizabilități (TSA și tulburări asociate, tulburări în dezvoltarea globală, tulburări de comportament, tulburări pervazive de dezvoltare, etc) ajutându-i să-și dezvolte propriile capacități și competențe prin acordarea de servicii sociale în vederea incluziunii/integrării sociale și creșterea vizibilității în mediul comunitar.
    ”În cadrul acestui proiect intenționăm sa facilităm accesul pentru 15 copii aflați în situație de risc/copii cu dizabilități (tulburări/ întârziere în dezvoltarea globală, tulburări de comportament, tulburări pervazive de dezvoltare, etc), beneficiari ai Asociație Raza de Speranță și /sau selectați din surse externe (după caz) din Județul Brașov care au vârsta cuprinsă între 6 și 18 ani. Grupul secundar va fi format din cele 15 familii ale copiilor care formează grupul țintă principal care vor avea parte de timp respiro.Un criteriu principal de selectie va fi ”primul venit, primul servit”.In acest sens invităm persoanele interesate/aparținători să solicite informații despre proiect și, după caz să solicite inscrierea copilului in cadrul proiectului.” Oana Dumitrescu – Manager proiect

De ce proiectul ReConnect & Respiro 2024?

Activitățile proiectului vin ca o completare firească a activităților recurente ale Asociației. Socializarea, alături de celelalte procese ale dezvoltării, reprezintă o coordonata importanta a modelarii personalității, a modalităților de manifestare in cadrul social si a comunicării cu cei din jur. Socializarea este un proces firesc, dar si fundamental in devenirea omului ca ființa socială, un proces necesar prin care omul asimilează, dar și împărtășește la rândul său.Anul acesta avem bucuria de a oferi copiilor și ateliere individuale și de grup de meloterapie oferie de specialiști.

Terapie, socializare, integrare. Dacă prima etapă în procesul de învățare pentru copiii cu minți aparte se petrece în camera de terapie și acasă, socializarea și integrarea au nevoie de un context mai larg, de un mediu în care copiii să interacționeze, să se joace împreună și să exerseze abilități pe care în centre sau acasă nu au ocazia să le pună în practică. Si anul acesta vom organiza tabera integrativă intr-o locație de vis. Tabăra reprezintă un spațiu de exersat viața reală și un loc de legat prietenii Diana Niță – Președinte