admin/ septembrie 30, 2019/ Uncategorized

Activitatile din proiectul “ Reconnect prin Meloterapie si Arte Combinate” proiect cofinantat de Consiliul Județean Brașov, in cadrul programului judetean pentru finantarea nerambursabila din bugetul propriu al Judetului Brasov pe anul 2019 a proiectelor de asistenta sociala, au prins contur!

🎼 De ce terapie prin muzica?

“Meloterapia presupune folosirea planificata a muzicii avand ca scop atingerea unor obiective terapeutice cu persoanele care au diverse nevoi speciale. Ea ajuta la integrarea sociala a acestor persoane a caror experiente relationare sau sociale sunt limitate.
Meloterapia este un eficient mijloc de investigare deoarece ofera informatii clare privind abilitatile receptive si expresive ale copilului sau ale adultului, capacitatea lui de comunicare non-verbala, capacitatea acestuia de angajare in relatii sociale, posibilele dificultati comportamentale, preocuparile excesive pentru ritualuri, diminuarea / inexistenta creativitatii. Evaluarea prin intermediul muzicii este valoroasa deoarece furnizeaza informatii referitoare la adevaratul potential de actiune al copilului.
Meloterapia este utilizata la copii cu sau fara dizabilitati, la copii cu deficiente fizice sau cu probleme de invatare, la copiii cu deficit sensorial, la copii cu TSA, la copii cu tulburari emotionale sau de comunicare care nu raspund la metode verbale. In educatia speciala se foloseste atat meloterapia activa cat si variante ale metodei receptive, ambele fiind foarte eficiente, iar principalele scopuri urmarite fiind: cele educationale, de reabilitare si de dezvoltare”
Irina Tiurin – psiholog

💃🕺De ce terapie prin miscare?

“Terapia prin dans și mișcare este o combinație între dans și psihoterapie și pleacă de la ideea că mișcarea poate influența starea psihică, fiind, în acest context, o formă de exprimare și comunicare menită să ajute individul să se dezvolte, să se vindece și să capete o stare generală de bine. Efectele se produc la nivel fizic, emoțional și mental.”

Share this Post